Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Παρουσίαση φωτογραφικού έργου της Εύας Βουτσάκη

 

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τη φωτογράφο Εύα Βουτσάκη. Μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η φωτογράφος μας ταξίδεψε σε μια διαδρομή από την παιδική της ηλικία και τα βιώματά της στη γενέτειρα μέχρι το σήμερα και τη διαδικασία της παραγωγής του βιβλίου της “traces within”.

 

 

Η Εύα Βουτσάκη γεννήθηκε στα Χανιά και είναι φωτογράφος και παιδαγωγός με έδρα το Brighton της Αγγλίας. Από το 2016 διδάσκει φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Sussex. ‘Έχει δημιουργήσει τα δικά της σεμινάρια πάνω στην Υποκειμενική Φωτογραφία και την αυτοβιογραφική αφήγηση και τα παραδίδει διεθνώς. Επίσης, η διδασκαλία της εμπεριέχει στοιχεία θεραπείας μέσω τέχνης. Η μυθολογία, η μνήμη, η φαντασία και το ασυνείδητο αποτελούν τη μαγιά της δημιουργικότητάς της.

Το 2013  το Διεθνές Σχολείο Φωτογραφίας της Λετονίας την προσκάλεσε ως μια από τις 6 ειδικούς παγκοσμίως για να κάνει ένα σεμινάριο στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος για τα Σύγχρονα Αυτοπορτραίτα.

Η δουλειά της ‘Ίχνη Εντός έχει βραβευτεί διεθνώς το 2008 και 2009 στο PX3 Paris Photography Prize στην κατηγορία καλλιτεχνικής φωτογραφίας σπουδαστών. Επίσης έχει εκτεθεί ανάμεσα σε άλλα μέρη, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης MACRO της Ρώμης στο Rome Fotografia Festival, στις Arles στο φεστιβάλ Voies Off , στην Γκαλερί ΒΟΜ της Σεούλ, στην γκαλερί Μενιέρ και FOTO8 του Λονδίνου, στο Φωτογραφικό Κέντρο του Τόκυο, στο διεθνές φεστιβάλ του Leiden, στην Photoville της Νέας Υόρκης, κ.α.

To 2020 αυτοεξέδωσε το βιβλίο της «’Ιχνη Εντός» με σχεδιασμό από την Emily Macaulay και εισαγωγικό κείμενο από τη Vanessa Winship. Και τα 800 αντίτυπα είναι βιβλιοδεμένα στο χέρι από την Εύα.

Το βιβλίο μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ: https://www.evavoutsaki.com/store/p9/Book.html