Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Zoom… στην Ιουστίνη Δρακουλάκου

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί σε μία διαδικτυακή συνάντηση μέσω zoom τη φωτογράφο Ιουστίνη Δρακουλάκου. Η φωτογράφος μας παρουσίασε τη φωτογραφική της πορεία από τις σπουδές της μέχρι σήμερα και μας σύστησε στις φωτογραφικές επιρροές της. Μοιράστηκε μαζί μας τα project της «Ιnertia» και «Losing turquoise» καθώς και τις απόψεις και εμπειρίες της γύρω από τη φωτογραφία.

 

 

Η Ιουστίνη Δρακουλάκου γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2014) και συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές εκεί ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία με Ειδίκευση στους Ορυκτούς Πόρους – Περιβάλλον. Το 2015, έχοντας ήδη ξεκινήσει να ασχολείται εντατικά με τη φωτογραφία, γράφεται στη σχολή Stereosis της Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σεμιναρίων εκεί το 2018, αποφασίζει να συνεχίσει τις φωτογραφικές της σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έτσι το 2019 ολοκληρώνει επιτυχώς το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Photography: The image and Electronic Arts στο Goldmisths College, του University of London. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στο Athens Photo Festival, Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2018, στη Photobienalle και στο SCOPE Miami Beach.
Επίσης οι φωτογραφικές της εργασίες έχουν μπει στη βραχεία λίστα για εκθέσεις όπως το Κύριο Πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2020 και η International Photography Exhibition 162 της Royal Photographic Society, και ήταν υποψήφιες για την International Photography Grant 2018 και 2019.

 

 

https://ioustinidrakoulakou.wixsite.com/photography

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη φωτογράφο και ευελπιστούμε σε μία δια ζώσης συνάντηση μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν!