Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Έκθεση Νέων Μελών Του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει κάθε χρόνο ένα εισαγωγικό σεμινάριο καλλιτεχνικής Φωτογραφίας για νέα μέλη.

Το σεμινάριο καθιερώθηκε το 1986, είναι οκτάμηνης διάρκειας και υλοποιείται από τον Οκτώβριο ως το Μάιο κάθε έτους. Τη σχεδίαση και τη διδασκαλία αναλαμβάνουν εθελοντικά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου, αλλά και καλεσμένοι διακεκριμένοι φωτογράφοι.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μια πρώτη ενότητα που στοχεύει στην εξοικείωση με τις τεχνικές και την τεχνολογία του μέσου, και μια δεύτερη με εισαγωγή στις αρχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, στην ιστορία της Φωτογραφίας και στη δημιουργική έκφραση. Κάθε δεύτερη εβδομάδα, πραγματοποιούνται περίπατοι/ εκδρομές που συμπληρώνουν την πρακτική εξάσκηση.

Οι παραδόσεις των μαθημάτων γίνονται κάθε Τετάρτη στο στούντιο του Φωτογραφικού Ομίλου στο χώρο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δια ζώσης επικοινωνία, τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Ο κύκλος σπουδών καταλήγει σε ομαδική έκθεση, που παρουσιάζει το αποτέλεσμα της ενασχόλησης των συμμετεχόντων και αντικατοπτρίζει την προσωπική προσέγγιση του κάθε δημιουργού.