Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Παρουσίαση φωτογραφικού έργου Χλόης Πίσσα
Στο πλαίσιο της έκθεσης των νέων μελών του 32ου σεμιναρίου, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργάνωσε την παρουσίαση της φωτογράφου Χλόης Πίσσα, την Τετάρτη 31/5/23 στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Μουσικής(Τζαμί Χαλίλ Μπέη) στην συνοικία της Παναγίας(παλιά πόλη). Η φωτογράφος παρουσίασε την πορεία της στο χώρο της φωτογραφίας και πώς εξελίχθηκε μέσα από τις καλλιτεχνικές πρακτικές που εξάσκησε σε μια περίοδο 20ετίας. Ακολούθησε συζήτηση με τη φωτογράφο.
Λίγα λόγια για την φωτογράφο: Η Χλόη Πίσσα γεννήθηκε στην Λάρισα (1985). Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών (T.E.I) Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στα πολυμέσα (video – φωτογραφία). Παράλληλα, από το 2007 μέχρι το 2009, παρακολούθησε τους 5 κύκλους σπουδών για την φωτογραφία στην σχολή Stereosis.
Από το 2009 έως το 2011, εργάστηκε για την παραγωγή του ανεξάρτητου Stain art zine (σε συνεργασία με τον εικαστικό Χρύσανθο Χριστοδούλου), ένα χάρτινο έντυπο με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Συμμετείχε σε φωτογραφικά εργαστήρια με τους Anders Petersen, J.H.Enghstrom και Jennifer Trausch (Impossible Project).
Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις και άλλες διοργανώσεις [ενδεικτικά: 15η Biennale de la Mediterranée Νέων Καλλιτεχνών (2011-2012), στη Photobiennale Thessaloniki (2013) & στο Artists Wanted – Aperture Gallery NY (2013)]. Απο το 2009 έως και σήμερα εργάζεται σαν φωτογράφος και διδάσκει φωτογραφία στην σχολή φωτογραφίας Stereosis. Επίσης έχει οργανώσει και διδάξει 2 σεμινάρια για Instant Photography στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο (χορηγία Impossible Project).
Τον Φεβρουάριο του 2021 εμπνεύστηκε και οργάνωσε την δράση “WeChangeThePicture” (σε συνεργασία με την φωτογράφο Αθανασία Παπαδοπούλου) η οποία είχε σαν στόχο την πώληση φωτογραφιών τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για την ενίσχυση οργανισμών υποστήριξης των δικαιωμάτων των γυναικών. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.