Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Νέα - Ανακοινώσεις   /  Έναρξη εγγραφών στο 33ο Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας για νέους φωτογράφους
ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Εδώ, https://bit.ly/33ο_seminario μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση παρακολούθησης του 33ου ετήσιου σεμιναρίου φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024 στην Καβάλα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους φωτογράφους με μηδενική ή μικρή εμπειρία στην φωτογραφική πράξη. Είναι διάρκειας 8 μηνών (Οκτώβριος-Μάιος).
Οι συμμετέχοντες μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα παρακολουθούν μαθήματα που αφορούν τόσο την εξοικείωση με τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, όσο και με καλλιτεχνικές δημιουργικές πρακτικές. Παράλληλα γίνεται μια εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας και έρχονται σε επαφή με το καλλιτεχνικό έργων πολλών αναγνωρισμένων φωτογράφων. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει ομαδικές εξωτερικές φωτογραφίσεις, αναθέσεις ασκήσεων, κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών που προκύπτουν, αλλά και επισκέψεις σε εκθέσεις και παρουσιάσεις καλεσμένων φωτογράφων.
Τα μαθήματα-εισηγήσεις πραγματοποιούνται από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου αλλά και εξωτερικούς συνεργάτες κάθε Τετάρτη από τις 7 – 9 το απόγευμα στο στούντιο του Ομίλου στο πρώην 1ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, στην Παναγία. Κάθε δεύτερη Κυριακή πραγματοποιείται φωτογραφική εξόρμηση-εκδρομή, στην Καβάλα η σε γειτονικές περιοχές με σκοπό την πρακτική εξάσκηση.
Το σεμινάριο καταλήγει σε μια 10ήμερη έκθεση φωτογραφίας (συνήθως στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί).
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν ως τακτικά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.
Το κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 100€ (φοιτητές 80€) και καταβάλλεται εφάπαξ έως και το δεύτερο μάθημα. Οι εισηγητές δεν αμείβονται και τα χρήματα χρησιμοποιούνται από τον Φωτογραφικό Όμιλο για τις ετήσιες δράσεις του.
Σε κάθε περίπτωση αν έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 6977469909 Ηλίας Κουμουλίδης και 6932563565 Σώτη Τυρολόγου, ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ή με email στο info@photoclubkavala.gr.
Καλές λήψεις!