Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  «Something personal» – 6μηνο σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Ηρακλή Παπαϊωάννου

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργάνωσε εργαστήριο Φωτογραφίας με τον Ηρακλή Παπαϊωάννου διάρκειας 6 μηνών (Δεκέμβριος 2022-Μάιος 2023). Το εργαστήριο είχε ως θέμα την ανάπτυξη προσωπικών φωτογραφικών πρότζεκτ κάτω από τον τίτλο «Κάτι προσωπικό». Ο κύκλος των συναντήσεων περιλάμβανε θεωρία και κριτική φωτογραφιών, συζήτηση με τα μέλη της ομάδας, ανάπτυξη της κριτικής ανάλυσης των παραγόμενων εργασιών, με απώτερο στόχο την εξέλιξη φωτογραφικών πρότζεκτ που θα αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων μέσα από ένα «προσωπικό» πρίσμα.

Συμμετείχαν τα μέλη:

Αβραμίδου Ιωάννα, Αβραμίδου Σοφία, Αναστασιάδου Μαριανέλλη,  Γεωργακούδη Δώρα, Ευθυμιάδης Παντελής, Ζαχαριάδου Ελένη, Ζωίδης Τάσος, Καροφυλλίδου Μαρία, Κισσουδάκης Δημήτρης, Κουράγιος Μιχάλης, Κωνσταντινίδου Μυρτώ, Κουμουλίδης Ηλίας, Μαρκουλίδης Τάσος, Μπέκα Άννα, Μπέζα Χριστίνα, Ντήμος Δημήτρης, Τσιρογιάννης Κωνσταντίνα, Τσουκαλάς Θάνος, Τυρολόγου Σώτη, Ψωμαδάκη Μαρία.

 

Ηρακλής Παπαϊωάννου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φωτογραφίας στο New York Univeristy, διδακτορικό στη φωτογραφία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ. Από το 2001 εργάζεται ως Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων, δοκιμίων, κριτικών για τη φωτογραφία, ενώ έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκθέσεων. Έχει διδάξει φωτογραφία για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Έχει μεταφράσει έργα για τη φωτογραφία των Villem Flusser, Susan Sontag, Ian Jeffrey. Έχουν εκδοθεί για τη φωτογραφία τα έργα του «Η χώρα του Marlboro και η χλιαρή Άγρια Δύση» (Άγρα, 2009), “Η ελληνική φωτογραφία και η φωτογραφία στην Ελλάδα” (Νεφέλη, 2013), “Η φωτογραφία του ελληνικού τοπίου: μεταξύ μύθου και ιδεολογίας” (Άγρα, 2014) και “Περί Φύσεως και Αληθινότητας” (Νεφέλη, 2017). Από το 2016 είναι Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.