Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  31ο Σεμινάριο Φωτογραφίας – εγγραφές

 

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για την παρακολούθηση του 31ου ετήσιου σεμιναρίου Φωτογραφίας  που θα πραγματοποιηθεί από τον  Οκτώβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 στην Καβάλα.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες. Σε περίπτωση lockdown και περιορισμού των συναθροίσεων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα zoom.   Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους φωτογράφους με μηδενική ή μικρή εμπειρία στην φωτογραφική πράξη. Είναι διάρκειας οκτώ μηνών αποτελούμενων από δύο κύκλους. Στον πρώτο, οι συμμετέχοντες αποκτούν τεχνικές γνώσεις σχετικές με τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών. Στο δεύτερο, γίνεται μελέτη του έργου μεγάλων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από την αρχή της φωτογραφίας έως σήμερα. Παράλληλα γίνεται κριτικός σχολιασμός των φωτογραφιών που δημιουργούν οι συμμετέχοντες.
Τα μαθήματα-εισηγήσεις πραγματοποιούνται από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου αλλά και εξωτερικούς συνεργάτες κάθε Τετάρτη από τις 7 – 9 το απόγευμα στο στούντιο του Ομίλου στο πρώην 1ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, στην Παναγία. Κάθε δεύτερη Κυριακή πραγματοποιείται φωτογραφική εξόρμηση-εκδρομή, στην Καβάλα η σε γειτονικές περιοχές με σκοπό την πρακτική εξάσκηση.
Το σεμινάριο καταλήγει σε  μια 10ήμερη  έκθεση φωτογραφίας.  (συνήθως στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί). Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μπορούν εάν το επιθυμούν να συνεχίσουν ως τακτικά πλέον μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.
Φέτος οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο https://bit.ly/seminario32 Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Σε κάθε περίπτωση αν έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 6977469909 Ηλίας Κουμουλίδης και 6932563565 Σώτη Τυρολόγου, ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.com/kavalaphotoclub ή με  email στο info@photoclubkavala.gr.