Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Lucy Art Residency 2019

Το Lucy Art Residency είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει την ευκαιρία σε έναν καλλιτέχνη με έδρα στην Ευρώπη ή τη Μεσόγειο,με κύρια πρακτική τη φωτογραφία να περάσει δύο εβδομάδες τον Ιούνιο του 2019 στην Καβάλα. Ο καλλιτέχνης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και να εργαστεί στην παράκτια πόλη στα βόρεια της Ελλάδας με καλυμμένη μεταφορά, διαμονή και διαμονή.

Ο Oλλανδός Sjoerd Knibbeler (1981) είναι ο καλλιτέχνης που επιλέχτηκε για το φετινό Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών Lucy Art Residency. Ο εικαστικός που ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ θα μείνει στην Καβάλα για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο και θα παραθέσει μια ομιλία ανοιχτή στο κοινό της Καβάλας στο πλαίσιο του Lucy Art Residency Talks τo Σάββατο 15-6-19 στο Τζαμί Χαλίλ Μπέη (Παλιά Μουσική).

Εκτός από τον Sjoerd Knibbeler θα παραθέσουν ομιλίες τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής, Raphaëlle Stopin, Γιώργης Μαγγίνης, Nadine Wietlisbach, Μυρτώ Στείρου, Σύλβια Σαχίνι (δημιουργοί του μη κερδοσκοπικού οργανισμού VOID), η επιλαχούσα καλλιτέχνιδα Maria Sturm καθώς και η εικαστικός Almudena Romero η οποία θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο κυανοτυπίας στις 13-14 Ιουνίου.

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας βρίσκεται δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια, ως χορηγός, στηρίζοντας πάντα την τέχνη και τη φωτογραφία.