Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Ένα σπουδαίο μάθημα από τον Γιώργο Δεπόλλα

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας είχε την εξαιρετική τιμή να φιλοξενεί τον μεγάλο Έλληνα φωτογράφο Γεώργιο Δεπόλλα. Η Ημερίδα Φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/3/19 ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Ο Φωτογράφος μέσω της παρουσίασης του έργου του κατάφερε να μας ταξιδέψει, με τον ιδιαίτερα μεταδοτικό και άμεσο τρόπο του, στις φωτογραφικές του εμπειρίες, πλαισιώνοντάς τες από τις συνθήκες των εκάστοτε εποχών, τη μουσική που αγάπησε, τις ταινίες που τον ενέπνευσαν, τους ανθρώπους που γνώρισε. Μας βοήθησε να δούμε τη φωτογραφία και τη θέση της στο χώρο των τεχνών μέσα από τα μάτια του, χωρίζοντας το έργο του σε δύο βασικές κατηγορίες, την άμεση και τη σκηνοθετημένη φωτογραφία.

Τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, είχαν την ιδιαίτερη χαρά να συζητήσουν πολλές ώρες μαζί του το 3ημερο αυτής της φιλοξενίας και πέρα από το μεγάλο φωτογράφο που όλοι θέλαμε να γνωρίσουμε, να γνωρίσουμε έναν αληθινό  άνθρωπο, τον Γιώργο Δεπόλλα. Έναν άνθρωπο ευθύ και ιδιαίτερα ευχάριστο, απλό και προσιτό σε όλους, με βαθιά και ουσιαστική παιδεία και οξυδέρκεια,με άκρως απολαυστικό χιούμορ και απίστευτη ενέργεια. ‘Ηταν μία ανεκτίμητη εμπειρία για όλους μας!

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους της φωτογραφίας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Κυριακής.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλα τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας για τον κύριο Γιώργο Δεπόλλα, για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και για το γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες φωτογραφικό ταξίδι!

Φωτογραφίες άρθρου © Ηλίας Κουμουλίδης, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Ζωγράφου Βασιλική, Ζαπώνης Χρήστος