Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου «Ουδέτερη Ζώνη» του Γιάννη Παντελίδη

Τη Δευτέρα 13/3/23 ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας φιλοξένησε στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών τον φωτογράφο Γιάννη Παντελίδη, ο οποίος παρουσίασε τη δουλειά του «Ουδέτερη Ζώνη» . Ο φωτογράφος μίλησε για τις επιρροές του, τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα του και την ανάγκη να επικοινωνήσει και να μιλήσει για τα θέματα που τον απασχολούν μέσω της φωτογραφίας.

Καθώς είναι η δεύτερη φορά που ο ΦΟΚ προσκαλεί τον Γιάννη Παντελίδη για παρουσίαση έργου (παλαιότερα είχε παρουσιάσει τη δουλειά του «τίποτα προσωπικό»), η συζήτηση αφορούσε επίσης θέματα που χαρακτηρίζουν τον έργο του στο σύνολό του, όπως η συνέπεια σε ένα συγκεκριμένο αισθητικό αποτέλεσμα  και η διερεύνηση και αναζήτηση των ορίων είτε αυτά είναι πιο ευδιάκριτα όπως στην «ουδέτερη ζώνη» είτε λιγότερο όπως στην πρώτη του δουλειά «τίποτα προσωπικό».

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Γιάννης Παντελίδης σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Από τις εκδόσεις University Studio Press κυκλοφορούν:

             Ένας περίπατος στην πόλη (Άνω Πόλη) 2014 (συμμετοχή)

             Τίποτε Προσωπικό (2015)

             Ουδέτερη Ζώνη (2022)

 

www.yiannispantelidis.com

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών για την συνδιοργάνωση και τη διάθεση του χώρου.

0797_06_7_07_8 001

0648_09_10 001