Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Εκδηλώσεις   /  The Lucy Art Residency Public Talks

Ανακοινώνουμε με πολύ χαρα τη 1η ανοιχτή ομιλία του Lucy Art Residency, το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:00 στο Αρχαιολογικο Μουσείο Καβάλας.

Συμμετέχουν οι:

Sylvain Couzinet-Jacques Καλλιτέχνης Φωτογράφος | Επιτυχών του Lucy Art Residency 2017
Klara Källström and Thobias Fäldt Καλλιτέχνες Φωτογράφοι | 2o Βραβείο
Kim Knoppers Επιμελήτρια στο FOAM
Shoair Mavlian Επιμελήτρια στη Tate Modern

συνδιοργανωτές της ομιλίας: Φωτογραφικός Όμιλος Καβαλας
χορηγοί: Δημοφέλεια Καβάλας

Τo Lucy Art Residency ειναι ενα νεοσυστατο πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε ανερχόμενους καλλιτέχνες φωτογράφους από την Ευρώπη και τις Μεσογειακές χώρες να περάσουν 2 εβδομάδες στη πόλη της Καβάλας παρέχοντας τα έξοδα ταξιδιού, ένα ημερήσιο επίδομα καθως και πλήρη φιλοξενία στο Ξενοδοχείο Lucy.
Ο νικητής για το 2017 ειναι ο Sylvain Couzinet-Jacques. Το δευτερο βραβείο δώθηκε στους Klara Källström and Thobias Fäldt. Επιλέχθηκαν μέσα από περίπου 200 αιτήσεις από κριτική επιτροπή που αποτελούνταν απο τους: Αρσεν Καλφαγιαν (Kalfayan Galleries), Shoair Mavlian (Επιμελήτρια στην Tate Modern), Kim Knoppers (Ιστορικός Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας FΟΑΜ) και Sara Dolfi Agostini (Επιμελήτρια και συμβουλευτικό μέλος στο Μουσειο της Triennale του Μιλάνου).
Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στον καλλιτέχνη ελεύθερο χρόνο και τη δυνατότητα να γνωρίσει την πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή.
Στο καλλιτέχνη γίνεται ανάθεση έργου που θα εκτείθεται στο χώρο του ξενοδοχείου Lucy και θα είναι μέρος του αρχείου του Lucy Art Residency.Lucy

Εικόνα άρθρου: Sylvain Couzinet-Jacques: Parallax Maps 2017 – Έργο του καλλιτέχνη για το Lucy Art Residency 2017