Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Εκδηλώσεις   /  Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του David Magnusson

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του David Magnusson. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο στούντιο του ΦΟΚ το οποίο στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στην συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα. Η παρουσίαση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Ο David Magnusson (1983) ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Σπούδασε στο Nordic School of Photography Biskops-Arnö έχοντας ως μέντορες τους Anna Clarén, Anders Petersen, και Thomas Wågström. Πέρα από τα προσωπικά του πρότζεκτ, εργάζεται ως ανεξάρτητος φωτογράφος για πελάτες όπως το Save the Children, TIME Magazine, New York Times, Der Spiegel, GEO και το Svenska Dagbladet.

Έχει λάβει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από την Σουηδική Επιτροπή Τεχνών, το Σουηδικό Ταμείο Συγγραφέων, Picture of the Year International, Picture of the Year Sweden, καθώς και την επιλογή του για το Masterclass του World Press Photo.

Η πρώτη του μονογραφία “Purity” εκδόθηκε από την Max Ström τον Μάρτιο του 2014 κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Fotografiska, το Σουηδικό Μουσείο Φωτογραφίας, στη Στοκχόλμη. Το “Purity” έχει λάβει πολλά βραβεία και έχει προβληθεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το TIME Magazine, Guardian, Los Angeles Times, Huffington Post, Der Spiegel, Stern, La Repubblica, BBC και η Daily Mail.