Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Εκθέσεις   /  Έκθεση Φωτογραφίας Νέων Μελών

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας με χαρά και τιμή σας προσκαλεί στην ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας Νέων Μελών 2018.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα του 28ου* Σεμιναρίου Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας για αρχαρίους, που διοργανώθηκε από το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, με διάρκεια 8 μηνών, από τον Οκτώβρη του 2017 έως και τον Μάιο του 2018 και εντάσσεται στον εορτασμό των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018, που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας. 26 Νέοι φωτογράφοι, μαθητές του Σεμιναρίου, αποδίδουν μέσω των έργων τους τα όσα αποκόμισαν στη διάρκεια της φωτογραφικής χρονιάς, μέσα από τεχνικά και καλλιτεχνικά μαθήματα, πάντα με αγάπη για τη τέχνη της φωτογραφίας.

 

Εγκαίνια: Σάββατο 9.6.2018 στις 20.30, Χαλίλ Μπέη Τζαμί (Παλιά Μουσική), Παναγία, Καβάλα

Διάρκεια έκθεσης: 9.6.18 έως 17.6.18

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-14.00 & 18.30-21.30

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Εκθέτουν οι:

Aργυρίου Μαρία, Βαλσαμίδης Στέλιος, Γεωργακούδη Θεοδώρα, Στεφανίδου Δέσποινα, Ελευθεριάδης Σίμος, Ζεϊτίδου Κατερίνα, Καλοτραπέζης Νίκος, Καλτσέλη Χρυσάνθη, Καραβελίδης Αλέξης, Καραγκελίνογλου Μαρίνα, Κεχαγιόγλου Άννα, Λαζάρου Λία, Λασπά Θάνη, Λίμα Αναστασία, Μανταμάδου Αθηνά, Μαυράκη Έφη, Μπράτσε Βασίλης, Παπαβασιλείου Σοφία, Παπαθωμά Σμαράγδα, Σαββίδου Ζωή, Σιμελετίδου Δέσποινα, Σκλαρής Απόστολος, Τζώτζου Λίνα, Τσακιρίδου Κλεονίκη, Τσαπανίδου Μαρία, Χρυσοχόου Ειρήνη

Μέσα από μαθήματα τεχνικής, θεωρίας και ιστορίας της φωτογραφίας κατά την διάρκεια του σεμιναρίου αρχαρίων προκαλέσαμε τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το φωτογραφικό μέσο αλλά και τις προκαταλήψεις που ίσως είχαν για αυτό. Ασπρόμαυρα και έγχρωμα τοπία στέκονται δίπλα σε πορτρέτα και εσωτερικά σπιτιών, δείχνοντας μας πράγματα που συνήθως προσπερνάμε αλλά και εικόνες στις οποίες ο φωτογράφος γίνεται σκηνοθέτης στιγμών, διεγείροντας την φαντασία και τα συναισθήματα μας.
Επιμέλεια έκθεσης: Τάσος Ζωίδης

 

*Τα σεμινάρια αρχαρίων λειτουργούν από το 1986, έχουν 8μηνη διάρκεια και παρακολουθούνται από 30-40 άτομα ετησίως. Περιλαμβάνουν τεχνικά και καλλιτεχνικά μαθήματα,μαθήματα ιστορίας της φωτογραφίας, φωτογραφικές εκδρομές και την ετήσια έκθεση των Νέων Μελών.