Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Εκδηλώσεις   /  Παρουσίαση φωτογραφικού έργου της Ελένης Μουζακίτη

Παρουσίαση φωτογραφικού έργου της Ελένης Μουζακίτη

Δευτέρα 03.04.2017, στις 19:30

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού κέντρου Πυθαγόρα (7ης Μεραρχίας 1)

Είσοδος Ελεύθερη

 

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή παρουσίαση του φωτογραφικού έργου της Ελένης Μουζακίτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πολιτιστικού κέντρου Πυθαγόρα στην Καβάλα. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους της φωτογραφίας αλλά και της τέχνης γενικότερα. Η παρουσίαση διοργανώνεται στα πλαίσια της επίσκεψης της Ελένης Μουζακίτη για το τριήμερο workshop με τίτλο “Σύγχρονη φωτογραφική πρακτική και θεωρία” που διοργανώνει ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας με εισηγητές τους Ελένη Μουζακίτη και Κώστα Ιωαννίδη.

 

Η Eλένη Μουζακίτη είναι εικαστική καλλιτέχνις – φωτογράφος, εισηγήτρια σεμιναρίων φωτογραφικής πρακτικής και θεωρίας, σύμβουλος συγκρότησης πορτφόλιο – ανάπτυξης προσωπικού πρότζεκτ και επιμελήτρια εκθέσεων και φωτογραφικών εκδόοεων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΑ in Image and Communication) από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Φωτογραφία ως καλλιτεχνική πρακτική από το School of Art, Design and Technology, του Πανεπιστημίου του Ντέρμπυ. Υπήρξε υπότροφος του IKY, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του DAAD.

Το φωτογραφικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και διεθνώς.
Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, Η.Π.Α., του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Έχει διδάξει φωτογραφική καλλιτεχνική πρακτική και ιστορία – θεωρία φωτογραφίας στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίων (2002 – 2006), στο NewSchoolAthens, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και από τον Οκτώβριο του 2016 στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

www.elenimouzakiti.com

www.asfaphotocourses.gr