Δείτε παρακάτω
back to top
a

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

  /  Δραστηριότητες   /  Η φωτογραφία στη Γεωγραφία των Συναισθημάτων

Το Καλοκαίρι του 2021, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας στο πλαίσιο του Cosmohome του φεστιβάλ Cosmopolis, συμμετείχε στο συμμετοχικό εγχείρημα «Γεωγραφία των Συναισθημάτων». Η Γεωγραφία των Συναισθημάτων ήταν μια ιδέα και δημιουργία της ομάδας «Postcards from Home» – Φωτεινή Παπαχατζή, Ίρις Περουλιού Σεργάκη και Μυρτώ Ζαρόκωστα –  και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» και του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας.

Στη Γεωγραφία των Συναισθημάτων και με αφετηρία φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο των μελών των συνεργαζόμενων συλλόγων, αλλά και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, ξετυλίχθηκαν αφηγήσεις που συνέδεσαν τις προσωπικές μαρτυρίες με τη συλλογική μνήμη και την ιστορία του τόπου μας.

Με τη «Γεωγραφία των Συναισθημάτων», και  μέσα από μια διατομεακή και διακαλλιτεχνική προσέγγιση, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, επιδίωξε να διερευνήσει το πώς η Φωτογραφία μπορεί να γίνει αφετηρία για έκφραση μέσα από το συνδυασμό με άλλες τέχνες.

(Φωτογραφία από το αρχείο της οικογένειας Μπρουκάκη.)